Maharishi ayurveda original CHYAVANPRASH bylinný džem 250g
Související produkty
Detailní popis produktu
Zdraví a imunita.
Doplněk stravy
Chyawanprash je nutriční bylinný elixír, který je v systému ájurvédského lékařství považován pro své revitalizační účinky za „elixír života“. Je složen z jedinečné kombinace bylin, které svými antioxidačními vlastnostmi prospívají gastrointestinálnímu zdraví, optimální činnosti imunitního systému a komplexní vitalitě tělesných tkání organismu. Stará legenda praví, že v dávných dobách mudrc Chyawan obnovil své mládí a dobré zdraví konzumací ovoce Amalaki v kombinaci s dalšími bylinami a poté se dožil vysokého věku. Tak vznikl tento výjimečný bylinný elixír, který byl pojmenován Chyawanprash.
Proces trávení z pohledu ájurvédy probíhá postupně na třech různých úrovních trávicího traktu. Nejprve v žaludku, poté v tenkém a posléze tlustém střevě. Vstřebané živiny na úrovni žaludku jsou využívány k tvorbě tělesných tekutin, krve a lymfy. Zažívání potravy v tenkém střevě ovlivňuje tvorbu svalů a tuku. Závěrečným zpracováním potravy ve tlustém střevě se výživné látky uplatňují v procesu regenerace pokožky, vlasů, kostí, mozkové tkáně, nervového systému a reproduktivních orgánů. Zdraví a vitalita celého organizmu proto zcela závisí na správném trávení, zažívání a vstřebávání živin konzumované stravy, které jsou v konečné fázi metabolismu určeny k regeneraci a obnově všech sedmi tělesných tkání - dhatus (viz Sedm tělesných tkání).
Doporučená dávka:
2-3 čajové lžičky bylinného džemu samostatně nebo zapít šálkem vlažného mléka či vody.
Příprava lahodného nápoje: 1 čajovou lžičku rozmíchejte ve 250ml teplé vody.
Nutriční hodnota | / 100 g | % DP** |
Energie | 1403 kJ 335 kcal |
16,8 |
Tuky | 6,14 g | 8,8 |
z nichž nasycené tuky | 4,89 g | 24,5 |
Uhlohydráty | 69 g | 26,5 |
z nichž cukry | 65 g | 72,2 |
Bílkoviny | 1,6 g | 3,2 |
Sůl | 0,028 g | 0,5 |
Vitamín C | 28,40 mg | 35,5 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bylinné elixíry |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.